user
Aanmelden
Mijn winkelwagen
Menu
Hoe maak je je auto van binnen schoon als een pro
Soms lijkt het erop dat we meer tijd in onze auto doorbrengen dan in ons eigen huis! We doen zoveel dingen in onze auto: snel even wat eten, je make-up bijwerken, kletsen aan de telefoon of je huisdier vervoeren. Alles in de auto, maar wel als hij geparkeerd staat, natuurlijk. We zijn de eerste die het toegeven.
Hoe maak je je auto van binnen schoon als een pro

We maken ons huis vaker schoon dan onze auto. We staan er namelijk alleen bij stil als we erin zitten, maar zijn het alweer vergeten als we zijn uitgestapt. Daarom heeft BISSELL deze gids samengesteld. Voor mensen die wel wat inspiratie en hulp kunnen gebruiken om de binnenkant van hun auto schoon te maken. Zodra je deze tips onder de knie hebt, zul je zien dat niet de pro's, maar jij een kei bent in het van binnen schoonmaken van auto's.

Zoals met alles, moet je eerst zorgen dat je de juiste tools hebt voordat je begint. Maak je geen zorgen als je niet precies weet welke schoonmaakapparaat je nodig hebt. In deze post helpen we je het juiste apparaat te vinden.

Wat je nodig hebt om je auto van binnen perfect schoon te maken:

Als je alle tools bij elkaar hebt, begin je van boven naar beneden. Op die manier werkt de zwaartekracht in je voordeel. Al het vuil valt dan tijdens het schoonmaken op de grond. Verwijder allereerst alle rommel en grotere voorwerpen die in de auto liggen. Kijk op de gebruikelijke plekken zoals op de vloer, maar kijk ook op die plekken die je makkelijk over het hoofd ziet, zoals onder de autostoelen of in de opbergvakken achter op de bestuurder- of bijrijderstoel waar kinderen graag verpakkingen of andere plakkerige rommel in stoppen.

Begin bij het begin

Pak allereerst de ruitenreiniger en het keukenpapier en laat de binnenkant van je ruiten glimmen. Met flink poetsen in ronddraaiende bewegingen krijg je ze weer brandschoon.

Kijk nu even naar de binnenkant van het dak van je auto. Inspecteer vervolgens de stoelen. Als ze van stof zijn: zie je ergens vuil of vlekken? Zo ja, dan wil je zeker weten dat je Stain Eraser volledig opgeladen en klaar is om aan de slag te gaan!

Hoeken en gaatjes, en bekerhouders, hemeltje lief!

Nu is het tijd om al die hoeken en gaatjes schoon te maken waar je liever niet aan denkt als je in de auto zit. Denk hierbij aan bekerhouders, tussen en onder de stoelen, en onder in de middenconsole. Meestal zijn dit de plekken in de auto die moeilijk te zien zijn, wat betekent dat ze ook lastig schoon te maken zijn en makkelijk worden vergeten. De  MultiClean Li-Ion Hand Vacuum 14.4V is uitgerust met LED-verlichting om licht te werpen op al het vuil dat zich in je auto heeft verzameld. Je kunt deze stofzuiger en toebehoren ook gebruiken om de ventilatieopeningen (en daaromheen) te reinigen. Je kunt ook een microvezeldoek gebruiken om ventilatieopeningen en het dashboard schoon te maken. We raden ook aan om een stofzuiger speciaal voor garages, zoals onze MultiClean Garage Pro, te gebruiken om je auto van binnen schoon te maken. Hij is voorzien van een 9,75 meter lange slang en 7 hulpstukken, zodat je bij elk hoekje in je auto komt. Als je het allemaal wat extra wilt laten glimmen, pak dan een flesje speciale autoreiniger en maak hiermee de harde oppervlakken in je auto schoon, waaronder het stuur. Zorg er wel voor dat je het schoonmaakmiddel op de doek spuit, anders loop je het risico dat je het per ongeluk op de ruiten spuit die je net schoon hebt gemaakt!

Als je helemaal klaar bent met de binnenkant kun je jezelf trakteren op wat luchtverfrissers. Op die manier ruikt je auto weer helemaal fris alsof je hem een volledige schoonmaakbeurt hebt gegeven. En als je dan toch in de winkel bent voor de luchtverfrissers, neem dan ook wat andere leuke dingen mee voor in je auto, bijvoorbeeld een speciale houder voor in de middenconsole of een pakje kauwgum, want het zijn de kleine dingen die het doen! We hopen dat je deze gids nuttig vond en dat je niet alleen geleerd hebt om je auto van binnen schoon te maken als een pro, maar ook hoe eenvoudig en fijn het is om je auto helemaal zelf van binnen schoon te maken.